Folyékony bőrszépítő, extrákkal

Köztudott, hogy bőrünk rugalmasságának, simaságának kulcsa az alsó rétegeiben keresendő – ha a kötőszövetek épek, rugalmasak, a bőr fiatalos. Arcápolásunk mégis legnagyobbrészt a bőr legfelső rétegeire korlátozódik.

Mindannyian szeretnénk sokáig megőrizni arcbőrünk üdeségét, fiatalságát és ezért sok mindent hajlandók vagyunk megtenni : bőrünket rendszeresen krémezzük, kozmetikai kezelésekkel turbózzuk, esetleg egy-egy esztétikai kezelésre is eljutunk. Kérdés, hogy elég hatékony-e a mindez. Az arckrémek a bőrnek csupán néhány rétegén hatolnak át, hatékonyságukat korlátozza a felszívódás mértéke. A kozmetikai kezelések már mélyebben hatnak, de a bőr támasztószövetét ezek sem érik el. Az esztétikai kezelés – ha igazán jót választunk – a bőr saját építő folyamatait serkenti, a kollagén rostok újjáépülését segíti. Ha rendszeresen igénybe tudjuk venni, akkor valóban rengeteget számít. Ha azonban nincs rá időnk, módunk, a bőrápolás legfontosabb része elmarad. Hiszen ma már tudjuk, hogy a bőr rugalmasságvesztéséért elsősorban a kollagénvesztést okolhatjuk, ugyanakkor a kollagént kívülről nem tudjuk bejuttatni a bőrbe.
A kollagén egy olyan fehérje, amely tartást, erőt és rugalmasságot biztosít a bőrnek és más szöveteknek a szervezetben. Bőrünk 75%-a kollagénből épül fel és a teljes szervezetünk fehérjéinek 30%-át adja – így a test legfontosabb fehérjéje. A kollagén rostos hálót képez az egész testben, zselatinos anyaga “összeragasztja” a csontvázat a lágy szövetekkel, ezért “a test ragasztójának” is nevezik. A legtöbb kollagént a bőr irharétege tartalmazza.
Fogyatkozó erőforrások

A kollagén termelődése 25 éves kortól fokozatosan csökken: negyvenes éveinkre elveszítjük a kollagén állományunk 30%-át, 50 éves korra a csökkenés már eléri a 45%-ot, a 60-as évekre pedig a kollagéntermelés teljesen leáll. A kollagén termelődésének csökkenésével a bőr kevesebb vizet és tápanyagot képes raktározni, veszít tartásából és ráncossá válik, a hajunk és körmünk felépítése is megváltozik és csontjaink szerkezetére szintén nagymértékben hatással van. A kollagén hiánya következtében olyan betegségek léphetnek fel, mint a fogágybetegség vagy ízületi bántalmak és az esztétikailag zavaró narancsbőr megjelenésében is szerepet játszik.

Csirkebőrt vagy citrus italt?

A kollagénvesztést a táplálkozással lehetne kompenzálni: a szárnyasok bőre és porcai például nagy mennyiségű kollagént tartalmaznak. Ha azonban nem sikerül megvalósítani a csirkeláb, csirkebőr és kakastaréj napi szintű fogyasztását, akkor nem marad más hátra, mint a táplálék kiegészítő. A szájon át szedett kollagénvegyület bizonyítottan képes lassítani a kollagénvesztés ütemét, drasztikusan javítja az ízületek állapotát, felgyorsítja a sportsérülések gyógyulását, helyreállítja a gyomor roncsolódott nyálkahártyáját, csökkenti a ráncok képződését, és javítja a bőr textúráját. Erősíti és rugalmassá teszi a hajat és a körmöket is. 

A kellemes, citrus ízű Yana kollagénital – az amerikai professzionális Image Skincare márka fejlesztése – nemcsak a kollagén pótlásáról gondoskodik, de a benne alkalmazott fejlett technológiákkal klinikailag bizonyítottan jelentősen csökkenti a ráncokat, fokozza a bőr rugalmasságát és emeli a bőr hidratáltságának szintjét. Hidrolizált kollagénpeptidek, fitoceramidok, biotin, antioxidáns komplex és B6 vitamin harcol a bőröregedés és a bőrproblémák kialakulása ellen.

Beszédes eredmények

A koncentrált szépségital hatása nagyon hamar megmutatkozik:
– már 1-2 héten belül tapasztalható a bőr minőségében pozitív változás
- 3 hét után a bőr rugalmassága 15%-kal, hidratáltsági foka 40%-kal javul
- 1 hónap rendszeres fogyasztása akár 63%-kal csökkentheti a ráncok láthatóságát
(klinikai mérésekkel igazolt eredmények)

A Yana kollagénital fogyasztásának a felsoroltak mellett még további jótékony hatásait figyelték meg: 
- szuper antioxidánsai hozzájárul a visceláris zsír csökkentéséhez
- hialuronsav tartalma optimalizálja a kötőszövet hidratáltságát (rugalmasabb és hajlékonyabb ízületek)
- gránátalma kivonata vérnyomásszabályozóként hat 
- hatóanyag-összetétele elősegíti a bőrt ért UV-B károsodás regenerációját

A Yana kollagénital nem tartalmaz glutént, tejfehérjét és tojásfehérjét sem.